Move 9 augustus 2006

 

 

 

 

 

 

Maandelijkse Nieuwsbrief  | nummer 1 | vierde jaargang | woensdag 9 augustus 2006  
 Samenwerkende Openbaar Vervoer Musea Amsterdam | bekijk de nieuwsbrieven online | huur een tram of bus | doneer aan de OVMusea | museumtram.nl
 

Waar houdt MOVE zich mee bezig?

Steun de OVMusea!


F: Tim Boric

De in 2005 opgerichte stichting MOVE gaat zich primair bezig houden met het onderdak brengen van de collectie trams, bussen en historische IJ-veren van de samenwerkende OV-musea. Zeker na de ontruimingen van april 2005 is de situatie ronduit zorgelijk te noemen: Een grote collectie trams die opgeslagen is in Amsterdam Noord en waar de musea niet bij kunnen.
Lees meer ...


F: Tim Castricum

Museumtramlijn rijdt weer naar Bovenkerk

In de afgelopen dertig jaar is door de samenwerkende OVMusea een unieke collectie mobiel erfgoed opgebouwd. Een collectie die nergens in de wereld zijn weerga kent. De voertuigen zijn opge-knapt en worden geconserveerd voor ons nageslacht, zodat ook zij kunnen ervaren hoe het is om terug te reizen in de tijd. Teken voor behoud en steun de Amster-damse OVMusea met een minimale jaarlijkse bijdrage van 15 euro. Lees meer ...


F: Tim Castricum

Zondag 9 juli werd de dienst met historische trams naar het Amsterdamse Bos, Amstelveen en Bovenkerk hervat. De exploitatie werd beperkt door dringende werkzaam-heden van een energieleverancier bij de Zuid-as. Vanaf 11.00 uur rijden zes verschillende Europese trams volgens frequente dienstregeling.
Download de folder in PDF

"Zingen op de Zaan"

Laatste tramritten op woensdag


F: Ronald Bos
In augustus rijdt de Museumtramlijn de laatste ritten op woensdag. De vakanties zijn in Noord-Nederland dan al weer bijna afgelopen. Op 16, 23 en 30 augustus vertrekt een historische tram om 13.00 en 15.00 uur vanaf het Haarlemmermeerstation. Kijk voor de dienstregeling vanuit Bovenkerk op de website van de Museumtramlijn.
Website Museumtramlijn ...

F: Raymond Naber
Zaterdag 14 juli vond het evenement 'zingen op de Zaan' plaats waarbij koren vanaf schepen liederen ten gehore brachten. De IJ-veren 11 en 13 waren ook uitgenodigd om dienst te doen als varend podium. Tijdens de tocht vanaf Oost-Knollendam over de Zaan naar Zaandam centrum, stond het langs de kades zwart van de mensen die genoten van de muziek en natuurlijk de vele schepen. Mede dankzij het mooie weer was deze dag een groot succes.

Dag voor de kleine conducteur komt er aan

Op de laatste dag van de zomervakantie kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar beleven hoe het is om conducteur te zijn. Als zij op 3 september verkleed komen als conducteur mogen zij gratis mee en kunnen zij de echte conducteur bij de Museumtramlijn een handje helpen met kaartjes knippen, haltes afroepen en misschien  wel wissels omzetten. Lees meer ...
F: Tim Castricum

Donateur doet geldwisselaar voor PCC cadeau

De Waterlandse tram


F: Brian Veenhof
Op zondag 11 juni is de gerestaureerde Haagse tram 1024 van het type PCC voor het eerst ingezet. De tram reed ter ere van het 75-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging van Belang-stellenden in het Spoor- en Tramweg-wezen. Een donateur was zo gechar-meerd van het resultaat dat hij aanbood een originele geldwisselaar uit zijn collectie te schenken.
F: L.J.P. Albers

Met het Nieuwendammerbootje naar Pampus

Museum de Speeltoren herdenkt de Waterlandse tram met een tentoonstelling over de diverse wetenswaardigheden: het traject, de betekenis voor toeristen, hooitram en uiteraard de feestelijke en tragische voorvallen. Monnickendammers en Broekers denken aan “hun tram” die 50 jaar geleden zijn laatste rit maakte vanuit Noord. Van 8 april tot en met 15 oktober te zien in Museum de Speeltoren.
Website Museum de Speeltoren ...


F: Stichting Pampus
Bezoek het unieke forteiland Pampus met een historisch IJ-veer, ook bekend als het Nieuwendammerbootje. Pampus is onderdeel van de Stelling Amsterdam en is in 1996 op de wereld erfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Een gids neemt u mee voor een rondleiding. Het veer vaart op zaterdag 29 juli, 12 augustus, 9 en 30 september. Kaarten worden voor 19,50 gereserveerd bij Compass Point op 075-6402525. Lees meer ...

Da' med Godt Lunding

Met de tram naar de mooiste terrassen


F: Tim Castricum
Het gratis wekelijkse tijdschrift NL20 heeft officieus de vijf mooiste terrassen van Amsterdam beschreven. De Museumtramlijn brengt u naar drie van deze heerlijke terrassen. Café-Restaurant Prins H, Restaurant VakZuid en Café-Restaurant De Veranda liggen pal naast de tramlijn. Maar er zijn nog meer mooie terrassen naast de tramlijn. Misschien wil u die zelf wel ontdekken.
F: De Veranda

In de ochtend van donderdag 20 juli verlieten de Kopenhaagse motorwagen 575 en bijwagen 1578 Amsterdam. Naar verwachting komen de trams in de nacht van 20 op 21 juli aan in Skjoldenaes-holm, de plaats waar het Deens trammuseum is gevestigd. De tram was ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen in Amsterdam.
Bekijk de foto's ...

Haagse 830 naar het Trammuseum bij Hannover

Het Haagse tramstel 830+756 leed na de Floriade begin jaren '90 een zwervend bestaan. Het tramstel is eigendom van het Spoorwegmuseum in Utrecht, maar stond recent in Rotterdam. Door bemiddeling van de Amsterdamse OVMusea is de tram via Tram 75 in Amsterdam naar het trammuseum in Wehmingen vertrokken. Daar rijdt het nu dankbaar zijn ritten.
F: Tim Castricum

Kassels Partytram 269 haalt een frisse neus

Ook het Staalstel vertrok


F: www.vaarmij.nl

Op 2 juli kwam de Kasselse Partytram 269 op straat ter gelegenheid van de viering van een 25 jarig huwelijksfeest. De rit ging vanaf het museum naar Stoomgroep West in het Zuiderpark. Daarna werd koers gezet richting Scheveningen. Op 1 juli was bij het Haags Openbaar Vervoer Museum was de Kasselse Partytram 269 al even buiten te bewonderen. Lees meer ...


F: Tim Castricum

Maarse en Kroon 413 in restauratie bij NOV

Met het vertrek van het Staalstel uit Hannover kwam er voor de vrijwilligers van de Amsterdamse OVMusea echt een einde aan het spectaculaire tramfeest van de NVBS. Transporteur Van Maanen bracht de motor- en bijwagen op respectievelijk 3 en 1 augustus terug naar Wehmingen. Het trammuseum aldaar presenteert het pas gerestaureerde tramstel aan haar sponsoren en het lokale VVV.
Website HSM ...


F: Tim Castricum

Maarse en Kroon 413 van MUSA is in april 2005 overgebracht naar een werkplaats van het Nationaal Openbaar Vervoer museum in het Friese Ouwsterhaule. De restauratie van de 413 was enkele maanden daarvoor in de voormalige garage aan de Oranje Vrijstaatkade gestart. De restauratie wordt nu voortgezet bij het NOV.
Website NOV ...

De tram is even model

Veilingobjecten gezocht voor spoorse veiling


F: Tim Castricum

Op de laatste zondag van oktober houdt de Museumtramlijn traditioneel een veiling van openbaar vervoer gerelateerde zaken. Dit jaar valt te bezien of de veiling door kan gaan. Er zijn nog niet genoeg interessante kavels te veilen. U kunt uw kavels aanbieden op zondagen in het Haarlemmermeer-station. Neem contact op met de veiling-dames: [email protected]


F: René Gerhards

De laatste maanden hebben de historische trams model gestaan voor verschillende fotoreportages en shoots van modefoto's. Fotomodellen rennend voor de tram uit of hangend uit de tram. In zon en in regen. Voor kledingmerken, warenhuizen en afstudeeropdrachten stonden de antieke trams garant voor de perfecte entourage. Vintage is de mode voor de komende herfst en wintermaanden.

Gemeentetram Amsterdam 663 in restauratie

De Tramwegstichting is begonnen aan de restauratie van de Amsterdamse 663. Het rijtuig is uniek omdat het nog het enige tweeassige aanhangrijtuig met lichtkap is, dat is overgebleven. De 663 zal worden gerestaureerd in de toestand van 1916. Aanhangrijtuig 663 begon zijn dienstvaardige leven in 1911-12 als rijtuig 445 van de Gemeentetram Amsterdam. Lees meer ...


F: Historisch Archief Amsterdamse OVMusea

 © Stichting MOVE :: Postbus 59665 :: 1040 LD Amsterdam | Privacy verklaring | Disclaimer | Contact | Auteursrechten

Deze nieuwsbrief wordt u maandelijks gratis toegezonden. U kunt niet reageren op deze nieuwsbrief door 'reply' te gebruiken. E-mails worden dan niet gelezen. :: Reacties kunt u per e-mail sturen aan de afdeling Marketing :: Adreswijzigingen stuurt u per e-mail aan de Donateursadministratie :: Uw gegevens worden, conform de wet op de bescherming Persoonsgegevens, niet beschikbaar gesteld aan derden en uitsluitend aangewend voor gebruik door de samenwerkende Amsterdamse OVMusea :: Stelt u geen prijs meer op het ontvangen van deze nieuwsbrief ? Afmelden doet u door een e-mail te sturen.

powered by
YARDMEN