Move 18 januari 2007

 

 

 

Gratis maandelijkse nieuwsbrief voor belangstellenden in het Amsterdamse openbaar vervoer | nummer 6 | vierde jaargang | donderdag 18 januari 2007
 Samenwerkende Openbaar Vervoer Musea | bekijk de nieuwsbrief online | download de nieuwsbrief in pdf | huur een tram of bus | museumtram.nl

Voorspoed en Geluk!

HTM 816 in de lucht


F: Tim Castricum

Het is wat laat, maar de vrijwilligers van de samenwerkende openbaar vervoermusea Amsterdam wensen u een voorspoedig en gelukkig 2007. Stichting MOVE zet in 2007 de onderhandelingen met de Gemeente Amsterdam en andere bij het museum betrokken partijen voort om de getuigen van het verleden te behouden voor de toekomst.


F: Tim Castricum

Amsterdamse musea in 2006 druk bezocht

De HTM 816 is een wagen van een uitzonderlijk kleine proefserie van 4 wagens, waarvan er nu nog twee bestaan (816 en 819). Het bijzondere van deze wagens ligt in het ontwerp van het onderstel. De proef slaagde uiteindelijk niet, omdat het gewenste effect te gering bleek.Een scheefzittend bladveerpakket noopte onze onderhoudsploeg tot het heffen van de wagenbak om het euvel te kunnen verhelpen. hierbij worden tevens wat andere klusjes verricht.


F: Anne Frank Stichting

De grote Amsterdamse musea hebben in 2006 een recordaantal bezoekers getrokken. Het Van Goghmuseum vormt onieuw het best bezochte museum van onze hoofdstad. Amsterdam heeft een goed toeristisch jaar achter de rug. Het Amsterdam Toerisme en Congres Bureau is verheugd met de groeiende belangstelling voor Amsterdam.
Lees meer ...

Leden rijden 2006 uit

De historische bus door de verlichte straten


F: Rob Giphart
Vrijdagavond 29 december wachtte om 20.00 uur een paar tiental donateurs van Stichting MUSA op de historische bus. De bus rijdt hen aan het einde van het jaar door de verlichte straten van Amsterdam en de omgeving. Halverwege werd voor oliebollen, glühwein en warme chocolademelk gepauzeerd in het Haarlemmermeer-station.
F: Fred van der Spek
Het is een goede traditie om gezamelijk het jaar af te sluiten en om nog even terug te kijken op het afgelopen jaar.Wat vooral is blijven hangen, waren de prestaties die werden verricht om het grote NVBS feest te ondersteunen. Onder het genot van een beker warme chocolademelk of glühwein en een oliebol, maakten de medewerkers een knusse rit over de donkere museum-tramlijn in het Grazer drie-wagentram. Na afloop werd er in het Haarlemmer-meerstation nog nagepraat en gegeten.

Nieuwjaarsborrel aan boord van IJveer XIII

De vrijwilligers van Stichting AOM en Stichting MUSA hielden op 14 januari een toost op het nieuwe jaar. De receptie had plaats aan boord van het historische IJveer XIII. Het veer lag afgemeerd bij de Nieuwendammerdijk in het Noord Amsterdamse Nieuwendam. Het al meer dan honderd jaar oude café 't Sluisje vormde decor voor de nieuwjaarsborrel.
Lees meer ...

F: Tim Castricum

Ongekend drukke Winterse tramritten

Lijn 419 naar Velsen


F: Rob Klok
De Winterse tramritten werden nóg drukker bezocht dan in de voorgaande jaren, en daarom werden dit jaar ook het aantal ritten uitgebreid. Ondanks dat we per dag twee tot vier ritten uitvoerden op 17, 23, 24 en 31 december, moesten we helaas een aantal liefhebbers teleurstellen. De deelnemers werden door de Kerstman getracteerd op warme dranken en oliebollen.
F: Onbekend

Kersttouristtram is wederom een succes

Fast Flying Ferries van Connexxion verzorgt de sneldienst te water tussen Velsen en Amsterdam! De draag-vleugelboten van Fast Flying Ferries brengen u van Velsen-Zuid (Pontplein) binnen een half uur naar Amsterdam Centrum en terug. De sneldienst vaart van maandag tot en met vrijdag. Het grootste gedeelte van de dag elk half uur en op zaterdag en zon- en feestdagen overdag elk uur. Klik hier voor meer informatie over de sneldienst.

F: Tim Castricum
In de zomer van 2006 reed de TouristTram helaas niet. De tram kreeg in september een onderhouds-beurt waardoor het wel mogelijk werd om in december volgens traditie de Kerstritten met het tramstel te rijden. De route voerde langs de beziens-waardigheden van Amsterdam onder begeleiding van audiocommentaar en kerstmuziek.

RET 507 in de werkplaats

Conditierit voor Haagse PCC 1024


F: Rob Giphart
Dat trams gemaakt zijn om te rijden en niet om stil te staan bewijzen de zogenoemde PCC-cars. Dit tramtype reed tot 1993 in Den Haag en staan bekend om de goede rijeigenschappen. Indien de trams voor langere tijd stilstaan worden ze 'lui' en gaan ze kleine defecten vertonen. Op zaterdag 9 december werd PCC 1024 uit de remise Karperweg gehaald voor een conditierit.
F: Tim Castricum
De sinds enige jaren terzijde gestelde Rotterdamse 507 heeft in 2006 een plaatsje gekregen op spoor 6 in de werkplaats van de remise Karperweg. De wagen ondergaat daar in een gestaag tempo een reparatie van roestschade aan beplating en constructiedelen. De 507 is de laatste 'vier-asser' die een dergelijk onderhoud krijgt. Als alles mee zit, dan zou deze wagen in 2007 weer in bedrijf genomen kunnen worden.

Voortgang in restauratie GVB 754

De vereniging RETM restaureert de Amsterdamse bijwagen GVB 754. Er zijn diverse exemplaren van dit wagentype ('Boldakker'), dus wordt geprobeerd de diverse verschijnings-vormen zo compleet mogelijk weer te geven. Voor de 754 is gekozen voor enkele dwarsbanken met aan één zijde in het midden een dubbele bank. Uit oude onderdelen is de dubbele bank gemaakt. Lees meer ...
F: Tim Castricum

In 2007 ook Kinderfeestjes in de antieke tram

Steun de OVMusea!


F: Stichting EMA

De afdeling verhuur van de Museumtramlijn maakt het in 2007 mogelijk om ook kinderfeestjes te houden in de nostalgische tram. Op zondagen tijdens het rijseizoen kan men een aanhangrijtuig huren inclusief kleurplaten of quiz, een drankje en een snoepje voor maximaal 15 kinderen en 2 begeleiders. Buiten het seizoen geldt de aanbieding niet.


F: Tim Castricum

Rijseizoen Museumtramlijn start op zondag 8 april

In de afgelopen dertig jaar is door de samenwerkende OVMusea een unieke collectie mobiel erfgoed opgebouwd. Een collectie die nergens in de wereld zijn weerga kent. De voertuigen zijn opge-knapt en worden geconserveerd voor ons nageslacht, zodat ook zij kunnen ervaren hoe het is om terug te reizen in de tijd. Teken voor behoud en steun de Amsterdamse OVMusea met een minimale jaarlijkse bijdrage van
15 euro.
Lees meer ...


F: Tim Castricum

Stap in en reis terug in de tijd. Tijdens een ruim uur durende tramrit over de mooiste tramlijn van Nederland kunt genieten van het vroegere reizen. De tram rijdt langs het Amsterdamse Bos, maar passeert ook de heemparken in Amstelveen. De historische trams rijden weer vanaf Pasen (8 april) iedere zondag  volgens frequente dienstregeling. Tot die tijd zijn de trams wel te huur. Lees meer ...

 © Stichting MOVE :: Postbus 59665 :: 1040 LD Amsterdam | Privacy verklaring | Disclaimer | Contact | Auteursrechten

Deze nieuwsbrief wordt u maandelijks gratis toegezonden. U kunt niet reageren op deze nieuwsbrief door 'reply' te gebruiken. E-mails worden dan niet gelezen. :: Reacties kunt u per e-mail sturen aan de afdeling Marketing :: Adreswijzigingen stuurt u per e-mail aan de Donateursadministratie :: Uw gegevens worden, conform de wet op de bescherming Persoonsgegevens, niet beschikbaar gesteld aan derden en uitsluitend aangewend voor gebruik door de samenwerkende Amsterdamse OVMusea :: Stelt u geen prijs meer op het ontvangen van deze nieuwsbrief ? Afmelden doet u door een e-mail te sturen.
powered by
YARDMEN