Move 5 maart 2004

Digitale Nieuwsbrief
Electrische Museumtramlijn Amsterdam


Nieuwsbrief #05, 2e jaargang, 5 maart 2004
Haarlemmermeerstation * Amstelveenseweg 264
1075 XV Amsterdam

OV-musea weerspreken beeld dat gemeente Amsterdam en
wethouder Stadig geven


F: Rob Klok

De gemeente Amsterdam heeft naar aanleiding van onze actie bij het stadhuis een toelichting op de huisvestingsproblemen gegeven in een nieuwsbericht op www.vaarmij.nl. In dit bericht is sprake van een tijdelijke opslag voor de trams, "die ongeveer een jaar zou duren". Wat het nieuwsbericht niet vermeldt, en wat wethouder Stadig in een ingezonden brief in Het Parool van 4 maart ook niet duidelijk maakt, is waaróm het AOM die mogelijkheid heeft afgewezen. Dat was om verscheidene redenen.

Wat tevens ontbreekt in het nieuwsbericht van de gemeente Amsterdam, is dat Burgemeester en Wethouders het toegezegde geld voor de herhuisvesting van het historische materieel vanwege bezuinigingen hebben geschrapt op de gemeente­begroting voor 2005, ook al bleek een akkoord over de huisvesting bereikbaar. B&W hebben daar als consequentie aan verbonden dat de oude trams niet meer in de stad mogen rijden.

Lees meer ...

Museumtramlijn gaat  weer rijden met Pasen

Red het historisch mobiel erfgoed van de OVMusea!


F: Tim Castricum

F: Wouter van Beek
Traditiegetrouw brengen de paashazen bij de start van het seizoen van de museumtramlijn; met pasen, een bezoek aan de antieke trams.

Pasen valt dit jaar vroeg. De trams gaan weer rijden vanaf zondag 27 maart. Twee Paasdag, maandag 28 maart wordt ook gereden. De dienstregeling vindt u in het menu onder het kopje dienstregeling. Daar kunt ook zien op welke andere dagen de trams rijden. Kaartjes koopt u, net als vroeger, op de tram bij de conducteur.

Speciaal voor de jongere passagiers
zullen de lieve paashazen tijdens de rit heerlijk chocolade-eieren uitdelen.
Reeds dertig jaar restaureren de OVMusea hun waardevolle histo-rische openbaar vervoer.
Zo is de oudste rijvaardige elec-trische stadstram van Nederland (bouwjaar 1904) een paar geleden gerestaureerd aan het publiek getoond tijdens het jubileumfeest van het Amsterdamse vervoer-bedrijf GVB en wordt de oudste rijvaardige stadsbus van Nederland (bouwjaar 1945) zorgvuldig onderhouden door busmuseum MUSA.

U kunt ons werk steunen door donateur te worden. U bent donateur voor jaarlijkse minimale bijdrage van € 15,-

Ik wil donateur worden !
in memoriam
JAN VOERMAN
1919 - 2005


 
Op 10 januari 2005 overleed Jan Voerman onverwacht op 85-jarige leeftijd. Wij herinneren met hem groot respect en staan stil bij zijn onvermoeibare inzet voor de wereld van openbaar vervoer en mag als voorbeeld beschouwd worden voor velen.
Oud GVB-directeuren in de bres voor OVMusea


F: Tim Boric

De oud-GVB-directeuren ir. J.M. Ossewaarde en B.J.J. Smit hebben de gemeenteraad van Amsterdam op 1 december 2004 een brief geschreven waarin zij de raad nadrukkelijk verzoeken om voor vervangende huisvesting van de unieke collectie mobiel cultureel erfgoed van de OVMusea te zorgen en deze collectie niet ten onder te laten gaan aan de woningbouw-plannen. Lees meer ...

Copyright © 2000-2005 - Electrische Museumtramlijn Amsterdam
Stelt u geen prijs meer op de ontvangst van deze nieuwsbrief ? Afmelden kunt u door een
e-mail te sturen aan de afdeling Promotie en Voorlichting


Bron: AT5 Nieuws


Om u op weg te helpen hebben wij een standaardbrief opgesteld die u kunt gebruiken.
De brief vind u hier.

[ advertentie ]


IEDER
Z'N EIGEN TROON
Café-Restaurant Prins H
Amstelveenseweg 266
tel. 020-6712717
http://www.vaarmij.nl  

OV-musea voeren actie bij stadhuis Amsterdam


F: Maarten Schaaf

Maandagochtend 28 februari bezetten de Amsterdamse openbaarvervoer­musea alle ingangen naar het Amsterdamse stadhuis. Zij deden dit uit protest tegen de dreigende uitzettingen.

Lees meer ...

Museummaterieel naar sloop door uitspraak ?


F: Tim Boric

De samenwerkende Amsterdamse Openbaar vervoer Musea (AOM, MUSA, EMA, RETM en Trambeheer) zijn verbijsterd door een uitspraak van de rechter op 16 februari jl. waaruit blijkt dat de remise aan het Bellamyplein en de busgarage aan de Oranje Vrijstaatkade in Amsterdam Oost per 1 april en respectievelijk 1 maart zullen moeten worden ontruimd.
  Een nu dreigende gedwongen ontruiming is dan ook opnieuw een klap in het gezicht van de openbaar vervoer musea.
Lees meer ...

Website museumtram.nl
wordt vernieuwd !


Net als onze trams is ook de website een keer toe aan een (kleine) restauratie. De website wordt geoptimaliseerd om straks geen verouderde informatie meer te geven. De opmaak is aangepast om advertenties mogelijk te kunnen maken. Op de website treft u alle informatie over de Museumtramlijn en haar samenwerkings-partners. Mocht u desondanks met onbeantwoorde vragen zitten kunt u ons altijd per e-mail bereiken.