Move 15 maart 2007

 

 

 

Gratis maandelijkse nieuwsbrief voor belangstellenden in het Amsterdamse openbaar vervoer | nummer 8 | vierde jaargang | donderdag 15 maart 2007
 Samenwerkende Openbaar Vervoer Musea | bekijk de nieuwsbrief online | download de nieuwsbrief in pdf | huur een tram of bus | museumtram.nl

Museumpersoneel op Amsterdamse CargoTram

Aanleg Metro in beeld


F: Martijn Roos

Op woensdag 7 maart is ten overstaande van de voltallig aanwezige pers de CargoTram gepresenteerd. De proef zal naar verwachting een maand duren. De eerste bedrijven hebben zich al gemeld. Het GVB heeft gevraagd of de Museumtramlijn een aantal trambestuurders kan leveren om de Cargotrams te bemannen. Website City Cargo ...


F: Gemeentearchief Amsterdam

Amstelveen krijgt vanaf 2008 een trouwtram

De meeste Europese hoofdsteden beschikken in de jaren zestig al lang over een uitgebreid metronet. Amsterdam gaat dan pas serieus nadenken over het realiseren van een stelsel van metrolijnen. De nieuwe Bijlmermeer was een belangrijke reden om de bouw van de eerste metrolijn te starten. Deze opende op 16 oktober 1977 en liep tussen het Weesperplein en de Gaasperplas en Holendrecht.
Lees meer ...


F: Aad Hoekstra

Vanaf 1 januari 2008 beschikt de Gemeente Amstelveen over een trouwtram. Overal in de gemeente kan aan boord van de tram worden getrouwd. Straks kan dus overal op de Museumtramlijn worden getrouwd. Nu kan dat al in de stadsdelen Oud-Zuid en ZuiderAmstel van de Gemeente Amsterdam. Treed u binnenkort in het huwelijkstrammetje? Lees meer ...

Pasen

In Memoriam: S.E. van der Sluis


F: Tim Castricum
Maandag 5 maart is Simon Ephraïm van der Sluis overleden. Zijn overlijden heeft de vrijwilligers van de openbaar vervoermusea diep getroffen. Simon was een bewonderswaardige man. Tot op hoge leeftijd bleef Simon conducteur op de Museumtramlijn. Simon is tot ere-lid benoemd toen hij stopte. Wij zullen hem erg missen. Simon rust zacht.
F: Raymond Naber
De historische trams van de Museumtramlijn rijden weer vanaf Pasen (8/9 april) iedere zondag volgens frequente dienstregeling. Paashazen delen eitjes uit aan de passagiers. Voor kinderen die een verstopt ei inleveren aan het buffet van de Museumtramlijn ligt een klein presentje klaar.
De folder ligt voor u klaar. U kunt 'm nu al downloaden van de website van de Museumtramlijn.
Download de folder ...

In Memoriam: H.P. Willeboordse

Hans Willeboordse overleed in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 maart in het bijzijn van zijn dochter. Hans was vanaf het begin van de jaren '80 betrokken bij de Museumtramlijn.  Hans had een passie voor trams van de voormalige NBM. De recent gerestaureerde 43 heeft hij financieel ondersteund. Hans wordt in besloten kring begraven.
F: Tim Castricum

NZH A106 rijdt eerste meters op eigen kracht

M&K 413 op de brug


F: Raymond Naber
Na 20 jaar restauratie aan de A106 (begonnen in 1986) is een werkelijke mijlpaal bereikt. Op 3 november 2006 om 22.00 reed NZH-motorrijtuig A106 voor het eerst in 58 jaar weer op eigen kracht. Er werd alleen gereden op de sporen van het TS-depot Scheveningen. De wagen is nog niet voltooid, en nog niet gekeurd, dus hij mag niet van het remiseterrein af.
F: Stichting NOV Museum

Eigenaar zet IJ-veer VIII te koop

Het NOV Museum te Ouwsterhaule kon voor een symbolisch bedrag een hefbrug voor bussen overnemen van Techno Services Nederland. De enige voorwaarde is dat het NOV geen commerciëel gebruik maakt van de brug. Maarse en Kroon 413 van MUSA mocht de brug inwijden. Technici van het NOV en MUSA werken samen aan de levensduur verlengende restauratie van de 413.
Website NOV Museum ...

B: De Telegraaf
Sinds 1984 beschikt de huidige eigenaar over IJ-veer VIII. Hij bouwde een keukentje en een douche in, maar liet het schip verder in takt. Het IJ-veer werd het troetelkind van de eigenaar. Onderhandelingen met de OVMusea om het IJ-veer te kopen liepen begin jaren '90 stuk op een helaas te hoge overname. Nu het onderhoud te veel kost zet de eigenaar het schip te koop.

NSDM-veer vaart vaker

Gemeentetram 663 staat weer op z'n wielen


F: Onbekend
Sinds 29 januari is de 663 weer een tram: hij staat weer op zijn wielen! Nog zonder vering, in plaats van op veren staat de wagen op houten blokjes op de aspotten. Dit is nodig om de vernieuwde wielophanging uit te meten en pas te maken. Maar het ziet er wel ineens een stuk beter uit... Ook is te zien dat de treeplanken weer gemonteerd zijn. Lees meer ...
F: Stichting Tramwerk
Het NSDM-werfveer vaart tussen het pontplein op het Stationseiland en het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Dit veer is sinds van 12 februari vaker in de vaart in de spitsuren. Van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 10.00 uur 's ochtends en 16.00 en 19.00 uur 's middags vaart het voortaan namelijk iedere vijftien minuten. Dit was voorheen iedere dertig minuten. Het veer is sinds juli 2004 in de vaart. Het NDSM-terrein is sterk in ontwikkeling.

Vijfling geboren op Geitenboerderij

Zaterdag werden er weer een groot aantal lammeren geboren. Gewoonlijk krijgt een geit twee tot drie kleintjes, maar Jantine beviel zaterdagavond 11 maart van een vijfling. Volgens de boer is dit zeer uniek en is dit in het bestaan van de Geitenboerderij nog maar één keer eerder gebeurd. Moeder Jantine en de vijf lammetjes maken het zeer goed. Lees meer ...


F: Geitenboederij Ridammerhoeve

Haltes Museumtramlijn opnieuw bestraat

Dag van het Park


F: Brian Veenhof

Op 17 februari was het de beurt aan halte van Nijenrodeweg. Een vijftal medewerkers vertrok s'ochtends met de werktram naar de halte en ging aan de slag. Na het verwijderen van de tegels, werden de opsluitranden opnieuw aangebracht en een nieuwe laag zand gestort en geëgaliseerd. Daarna de tegels opnieuw werden aangebracht. Het eindresultaat mag er weer zijn!


F: Gemeente Amstelveen

Steun de OVMusea!

Op 27 mei 2007 wordt alweer voor de derde keer de Dag van het Park gehouden. Deze dag heeft zijn oorsprong in België en bestaat daar al ruim 15 jaar. De ANWB heeft drie jaar geleden het initiatief genomen om ook in Nederland een Dag van het Park in te stellen. Dat is ieder jaar de laatste zondag in mei geworden. De opening heeft plaats in de op één na groenste gemeente: Amstelveen. De Museumtramlijn verzorgt het vervoer tussen de verschillende stadsparken.
Lees meer ...


F: Tim Boric

In de afgelopen dertig jaar is door de samenwerkende OVMusea een unieke collectie mobiel erfgoed opgebouwd. Een collectie die nergens in de wereld zijn weerga kent. De voertuigen zijn opgeknapt en worden geconserveerd voor ons nageslacht, zodat ook zij kunnen ervaren hoe het is om terug te reizen in de tijd. Teken voor behoud en steun de Amsterdamse OVMusea met een minimale jaarlijkse bijdrage van 15 euro. Lees meer ...

 © Stichting MOVE :: Postbus 59665 :: 1040 LD Amsterdam | Privacy verklaring | Disclaimer | Contact | Auteursrechten

Deze nieuwsbrief wordt u maandelijks gratis toegezonden. U kunt niet reageren op deze nieuwsbrief door 'reply' te gebruiken. E-mails worden dan niet gelezen. :: Reacties kunt u per e-mail sturen aan de afdeling Marketing :: Adreswijzigingen stuurt u per e-mail aan de Donateursadministratie :: Uw gegevens worden, conform de wet op de bescherming Persoonsgegevens, niet beschikbaar gesteld aan derden en uitsluitend aangewend voor gebruik door de samenwerkende Amsterdamse OVMusea :: Stelt u geen prijs meer op het ontvangen van deze nieuwsbrief ? Afmelden doet u door een e-mail te sturen.

powered by
Merkator Locatie & Citymarketing