Move 8 oktober 2004

Nieuwsbrief Electrische Museumtramlijn Amsterdam
Nieuwsbrief #04, 2e jaargang, 8 oktober 2004
Haarlemmermeerstation * Amstelveenseweg 264 * 1075 XV Amsterdam


Stelt u geen prijs meer op de ontvangst van deze nieuwsbrief ?
Afmelden kunt u door een e-mail te sturen aan onze afdeling Promotie en Voorlichting


'Typisch Nederlands !'
Nederlandsche Dag en Openbaar Vervoer Veiling.

'Museumtramlijn loopt warm voor marathon'
20e ING Amsterdam
Marathon


F: Tim Castricum


Bron Amsterdam.nl

Op zondag 31 oktober, de laatste rijdag van de museumtramlijn, wordt afgesloten met de OVVeiling en het inzetten van historische trams uit verschillende Nederlandse steden.
Typischer Nederlands kan het bijna niet. Er worden trams ingezet uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen.

Het eerste kavel van de veiling gaat onder de hamer om 13.00 uur. De opbrengsten zijn ten bate van restauratiefondsen. Op zaterdag 30 oktober kunt u tussen 13.00 en 16.00 uur de veilingobjecten bekijken in het Haarlemmermeer-
station.

MEER >>> klik hier

Het Haarlemmermeerstation is met het Openbaar Vervoer moeilijk of niet bereikbaar tijdens de marathon.
Met de auto is het station nagenoeg onbereikbaar. Indien u met de auto wilt komen adviseren wij u bij één van de parkeerplaatsen bij de haltes in Amstelveen te parkeren. Bij de Bosbaan is een grote parkeerplaats in de nabijheid van twee tramhaltes; Koenenkade en Van Nijenrodeweg. 

De marathon is namelijk uitstekend bereikbaar per historische tram vanuit Amstelveen. De trams stoppen direct aan het parcours bij het Haarlemmermeerstation en op nog geen
10 minuten van de finish in het Olympisch Stadion.


'Siemens Schuckert Fonds'
Dankzij giften gaat restauratie onvermoeibaar voort

'Donateursdag 2004 bijzonder geslaagd !'


F: Tim Castricum

F: Jelle Scholing
In 2002 zijn vanuit het museumde-
pot Oost reeds twee van de vier van deze Amsterdamse motorwagens naar de restauratiewerkplaats in de remise Tollensstraat overgebracht, namelijk de 321 en 340.
De restauratie dreigde door de onzekere toestand omtrent de huisvesting en stil te komen staan. Gelukkig gaan de restauratiewerk-
zaamheden sinds de oprichting van het zogenoemde Fonds Siemens Schuckert Werke onvermoeibaar voort. Wilt u ook bijdragen aan de restauratie van dit unieke project ? U kunt uw gift overmaken op giro 3933987 t.n.v. Vereniging RETM o.v.v. Fonds Siemens Schuckert Werke.
Deze jaarlijkse manifestatie had plaats op zaterdag 25 september jl. en was uitsluitend toegankelijk voor donateurs van de Amsterdamse OVMusea.

Na ontvangst met koffie werd door alle voorzitters een korte toespraak gehouden. Enkele historische bussen brachten de donateurs naar het Azartplein waar overgestapt kon worden op de antieke trams die de bezoekers terug brachten naar het Haarlemmermeerstation voor de lunch. Na de lunch reden twee Oostenrijkse tramstellen nog een rit op de Museumtramlijn. De dag werd afgerond met een borrel.

Donateur worden ? 

'Antieke Tram Huren ?'
De Amsterdamse OVMusea verhuren trams voor bijzondere gelegenheden

'Amsterdamse Museum8'
's Nachts per rijdend museum naar 
het museum


F: Tim Castricum

F: Gerrit Prins
Het is mogelijk geworden om materieel te huren en bijvoorbeeld een rit met een historisch tramstel te maken. Er is zelfs een feestjestram voor u beschikbaar! 
Ideaal als u wilt trouwen in het Amsterdamse of Amstelveense stadhuis en uw receptie wilt geven in één van de vele restaurants onderweg. 

Al dat materieel kan een feestelijke, maar vooral bijzondere bijdrage leveren aan uw feestje, bruiloft of party. Sinds juni 2000 kunt u zelfs trouwen in de antieke tramrijtuigen.

MEER >>> klik hier
In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november wordt de Amsterdamse Museumnacht gehouden. Diverse musea openen hun deuren in de avonduren.

De Amsterdamse OVMusea verzorgen met historische trams en bussen een pendeldienst tussen deze musea. Bezoekers van de Museumn8 hebben op vertoon van de deelnamekaart gratis toegang tot het antieke vervoer.
U rijdt dus in een rijdend museum van museum naar museum !

MEER >>> klik hier

Copyright © 1999-2004 Electrische Museumtramlijn Amsterdam. Alle rechten voorbehouden • DisclaimerContactColofon • Productie: Het Koersbord©.

'Donateur worden ?'
De Amsterdamse OVMusea hebben uw steun hard nodig voor het behoud


F: Tim Boric
U kunt ons werk steunen met een jaarlijkse minimale bijdrage van 15,- Met uw toezegging tekent u voor het behoud van de histo-
rische voer- en vaartuigen van de Amsterdamse OVMusea.
MEER >>> klik hier
Ik weet voldoende !
Ik wil graag donateur worden. 


Paulus Potterstraat 2-8, 1071 CZ Amsterdam

'Cadeautjestram vol zoetigheid'
Sinterklaas brengt ook dit jaar een bezoek aan de Museumtramlijn

Dit jaar rijdt de speciale ‘cadeautjes-
tram’ de zogenoemde ‘pepernotenrit’ op zondag 21 en 28 november. De tram vertrekt om 11.00 en 15.00 uur vanaf het Haarlemmermeer-
station voor een zoete tramrit naar het Amsterdamse Bos. Reserveren is verplicht. Veel kinderen lieten hun ouders al kaartjes reserveren. U kunt kaartjes reserveren voor
5,- per stuk via 0625296244 of via [email protected].


'Conducteur worden ?'
De conducteurs van de Amsterdamse OVMusea zoeken nieuwe collega's


F: Tim Castricum

Wie belangstelling heeft voor historisch openbaar vervoer, kan medewerker worden van de Amsterdamse openbaar vervoer-
musea. Dat betekent niet alleen werken aan historisch materieel maar er ook mee rijden. Mensen van alle leeftijden zijn welkom.
Helpt u mee aan het behoud van onze unieke collectie ? Schrijft u zich dan meteen in ...


'Praagse Lente in 2005'
Bij aanvang van het seizoen 2005 gaat de Praagse parel weer rijden


F: Trammuseum Praag

Sinds maart dit jaar is er hard gewerkt aan het weer toonbaar maken van de Praagse 352. De tram werd in 1987 volledig gerestaureerd door de gemeente Praag cadeau gedaan aan de gemeente Amster-
dam. Na achttien seizoenen te zijn ingezet op de museumtramlijn bleek een opknapbeurt niet overbodig. Bij de aanvang van het nieuwe rijseizoen op eerste Paasdag in 2005 gaat de 352 weer rijden.