Move 13 september 2005

Nieuwsbrief Museumtr@M
Electrische Museumtramlijn Amsterdam
onderdeel van de samenwerkende OVMusea

Nieuwsbrief #2, 3e jaargang, 13 september 2005
Haarlemmermeerstation * Amstelveenseweg 264
1075 XV Amsterdam * 0900 - 423 11 00 (20 ct/pm)

25 september 2005:
30 jaar Museumtramlijn !!


F: Tim Castricum

In Amsterdam wordt al 30 jaar een unieke collectie historisch waardevolle trams opgeknapt en gerestaureerd door vrijwilligers. Een collectie welke op een wijze is opgebouwd die nergens in de wereld zijn gelijke vindt. Deze belangrijke en feestelijke gebeurtenis vier wij graag met u.

Dertig jaar geleden, om precies te zijn op 20 september 1975, nam de toenmalig verantwoordelijk wethouder de Museumtramlijn officiëel in gebruik. Aanvankelijk kon de voormalige, maar nu geëlectrificeerde, spoorlijn slechts
1,2 kilometer bereden worden.

Op 25 september vieren wij graag met u deze markante gebeurtenis. Op en rond de Museumtramlijn vinden tal van activiteit voor jong en oud plaats. Er is werkelijk voor ieder wat wils.

Voor meer informatie en het programma, klik hier
 

Wilt u ook profiteren van 20% korting op een vervoerbewijs op
25 september ?
Download de flyer ...

Praagse Stadstram 352 straks wel klaar voor het jubileum ? Veiling van spoorse zaken ter afsluiting van het rijseizoen

F: Raymond Naber

F: Raymond Naber
Na ruim twee jaar uit de exploitatie te zijn geweest zal de 352 uit Praag op 25 september weer ritten gaan rijden op de Museumtramlijn.

Tijdens de afwezigheid op de tramlijn is de wagen zowel van binnen als van buiten flink onder handen genomen.  Dit alles om de wagen het weelderige aangezicht te verschaffen welke het verdient. De tram, gebouwd in 1915 door de grootste tramfabrikant ter wereld, werd compleet gerestau-reerd in 1986 door de stad Praag (Tjechië) aan de gemeente Amster-dam cadeau gedaan om de onder-linge banden te versterken. De wagen is ontslagen uit de restauratiewerkplaats en wordt binnenkort nagegekeken en gekeurd.

Vanaf 25 september is de wagen weer (bijna) wekelijks, tot eind oktober, te bewoneren op de Museumtramlijn.
Op de laatste zondag van oktober wordt de jaarlijkse veiling in het Haarlemmermeerstation gehouden, waarbij allerhande spoor- en tramattributen en bijzondere boeken etc. geveild wordt onder het biedende publiek. Het eerste kavel gaat om 13.00 uur onder de hamer.

Op zaterdag 29 oktober wordt er een kijkdag gehouden tussen 13.00 en 16.00 uur. U kunt dan ook de veilingcatalogus inzien.

U kunt voor de veiling zaken aanbieden ter verkoop. Deze artikelen kunt u tot 9 oktober aanleveren of op 25 september meenemen naar de Museumwinkel.  Met vragen betreffende de veiling kunt u contact opnemen via e-mail.
De opbrengsten van de veiling komen ten goede aan de restauratiefondsen van de Museumtramlijn.
Remiseterrein heeft nieuwe bestrating


F: Tim Castricum

De stratenmakers hebben de laatste maanden hard doorgewerkt om de nieuwe bestrating van het bedrijventerrein Havenstraat af te kunnen krijgen voor het jubileum. De laatste stenen worden op dit moment nog gelegd.

Aardig om te weten is dat de haltes aan de Remise Karperweg zijn bestraat met de originele basaltstenen van de voormalige losweg. De losweg maakte deel uit van het spoorwegemplacement uit de tijd dat de stoomtreinen naar Uithoorn en Aalsmeer vertrokken vanaf het Haarlemmermeerstation.
SEIZOENSUITVERKOOP  in de Museumwinkel


F: Danny Soetens

Vanaf 25 september begint de uitverkoop van de Museumwinkel. Diverse artikelen, zoals jaarboeken Spoorwegen en Trams, fotoboeken Bahn im Bild en tijdschriften, worden u tot 30 oktober tegen gereduceerd tarief aangeboden.

Daarnaast is de Museumwinkel nog steeds een vertrouwd adres voor alle gangbare nieuwe titels van spoor- en tramboeken, diverse antiquarische titels, diverse trammodellen, tijdschrifen, oude en nieuwe foto's en ansichtkaarten en uiteraard diverse aandenken aan uw bezoek aan de Museumtramlijn.

Onze trams zijn ook te huur voor feesten en partijen


F: Raymond Naber

Onze trams zijn ook te huur, zowel in het weekend als op werkdagen, tijdens het hoogseizoen en daarbuiten op vrijwel alle gewenste tijdstippen.

U geeft uw receptie, verjaardags-feest, boekpresentatie, kinderpartijtje of iedere andere passende aangele-genheid een buitengewoon uniek tintje door het huren van een historische tram.
De tram vertrekt wààr op de museumtramlijn en wànneer u maar wilt ... en waar u aankomt bepaalt u eveneens helemaal zelf. Uw rit is besloten en dus niet toegankelijk voor derden. Ook is de keuze in welke tram u wilt reizen geheel aan u. De museumtramlijn kan beschikken over een schitterende collectie gerestaureerde trams. De trams, gebouwd tussen 1915 en 1950, komen uit verschillende bekende Europese tramsteden als Amsterdam, Wenen en Praag.
Lees meer ...

OVToen 4/5 op 13 september op uw deurmat !De redactie van het relatie-tijdschrift OVToen, uitgegeven door de gezamenlijke OVMusea, heeft een zijzonder zware tijd achter de rug.

Veel vrijwilligers binnen de OVMusea zijn verantwoordelijk voor de uitvoering meer dan één taak. Voorzitters zijn bijvoorbeeld ook redactielid alsmede grondleggers van het nog op te bouwen openbaar vervoer en straatbeeldmuseum. Daarbij hebben de ont-ruimingen ook voor veel emotionele schade gezorgd. Al met al verschijnt het dubbelnummer 4/5 op 25 september. Donateurs, Medewerkers en Relaties ontvangen het tijdschrift op 13 september. Met excuses, maar rekenend op uw aller begrip.

[ advertentie ]

[ advertentie ]


 

Copyright © 2000-2005 - Electrische Museumtramlijn Amsterdam
Stelt u geen prijs meer op de ontvangst van deze nieuwsbrief ?
Afmelden doet u door een e-mail te sturen aan de afdeling Publiciteit en Voorlichting

Word voor 25 donateur en ontvang het entreegeld retour !


F: Tim Castricum

Indien u 25 september 2005 dona-teur wordt voor minimaal 25,- krijgt u het geld van uw vervoer-bewijs retour in de museum-winkel. Word u donateur via internet voor 25 september dan kunt u op vertoon van het aan u gestuurde donateurbewijs gratis mee op de jubileumdag.

Met uw geldelijke bijdrage maakt u de restauratie en het behoud van de prachtige collectie historische trams mogelijk.

Lees meer ...

[ advertentie ]

DVD ter ere van het dertig jarig bestaan.

De Museumwinkel heeft ter ere van het dertig jarig bestaan een DVD uitgegeven met beelden gemaakt in de afgelopen tien jaar van de Museumtramlijn. De DVD toont u vele facetten van de bijna dagelijkse arbeid op en rond de Museumtramlijn.

De DVD is vanaf heden te koop in de Museumwinkel voor slechts
9,95. De oplage is beperkt. Bestellen kan ook via Internet.
Lees meer ...

[ advertentie ]
CAFÉ-RESTAURANT 'PRINS-H'
AMSTELVEENSEWEG 266
AMSTERDAM

VOOR RESERVERINGEN
TEL. 020 - 671 27 17

'S WEEKEND TEVENS
BESCHIKBAAR VOOR FEESTEN EN PARTIJEN

OP 25 SEPTEMBER GEOPEND !

 

Waarom geen diploma's op succesvolle Kleine Conducteurtjesdag ?


F: Beeldarchief RETM

Op 4 september jl. werd de altijd succesvolle Kleine Conducteurtjes-dag gehouden. De jonge conduc-teurs mochten de echte conduc-teur een handje helpen, bijvoor-beeld bij het omzetten van de spoorwissels.
In de vorige nieuwsbrief werd gemeld dat deelnemers een certificaat, een soort diploma, kregen in de Museumwinkel. Tot onze grote spijt zijn deze diploma's nooit uitgereikt. Wilt u alsnog een diploma hebben voor u (klein-)zoon of -dochter ? Stuurt u dan een
e-mail met vermelding van naam, adres, postcode en leeftijd en het diploma wordt nagestuurd.

Enkele onjuistheden ontdekt in nieuwe brochure 2005-2006

Tot onze grote spijt blijken er, ondanks zorgvuldige controle, nog enkele onjuistheden in onze brochure te staan. De jaarlijkse donateursdag wordt, net als onze lustrumviering, in plaats van 24 september op 25 september gehouden. Donateurs krijgen op vertoon van hun donateursbewijs 2005-2006 de hele dag vrij vervoer op de museumtramlijn. In de stichtingskantine staat (tegen ontwaarding van één van de punten op het bewijs) een kleine lunch voor hen klaar. Kijkt u op onze website voor de meest actuele data voor de geplande evenementen.

Het historische IJ-veer vaart nog enkele keren naar Fort Pampus


F: Tim Castricum

Om in historische sferen te blijven vertrekt u met een antieke salonboot aan de achterzijde van het Centraal Station aan de pier van het Java-veer. Na een tocht over het IJ wordt de boot geschut in de Oranjesluizen. Na aankomst bij het fort Pampus neemt een gids u mee voor een rondleiding. Voor kinderen is er een leuke puzzeltocht. Ook heeft u enige vrije tijd op het fort.

Het uitstapje, inclusief vaart en bezoek aan het fort, duurt ongeveer vijf uur. De boot vaart op  17, 24 september en 1 oktober om 10.30 uur. Kaartjes reserveert u bij Compass Point communicatie op 075-6402525 tijdens kantooruren.
Lees meer ...