Move 5 augustus 2005

Nieuwsbrief
Electrische Museumtramlijn Amsterdam
onderdeel van de samenwerkende OVMusea

Nieuwsbrief #1, 3e jaargang, 5 augustus 2005
Haarlemmermeerstation * Amstelveenseweg 264
1075 XV Amsterdam * 0900 - 423 11 00 (20 ct/pm)

De Museumtramlijn bestaat
dertig jaar ...


F: René Gerhards

... vier dit met ons op
zondag 25 september !

In Amsterdam wordt al 30 jaar een unieke collectie historisch waardevolle trams opgeknapt en gerestaureerd door vrijwilligers. Een collectie welke op een wijze is opgebouwd die nergens in de wereld zijn gelijke vindt. Deze belangrijke en feestelijke gebeurtenis vier wij graag met u.

Op zondag 25 september zijn er op en rond de Museumtramlijn diverse activiteiten georganiseerd: antieke autoshows, antieke legervoertuigen, een historische kermis, museum-bezoeken, rondleidingen door Amstelveense heemparken, een kleine markt met allerlei artikelen
over het (historisch) openbaar vervoer en nog veel meer.

Uiteraard wordt er ook met meerdere historische trams gereden. Opstappen kunt u bij iedere tramhalte op de mooiste tramlijn van Nederland, en waarom niet ... er is voor ieder wat wils.

Meer informatie alsmede het programma staan binnenkort op de website.
 

Wilt u ook profiteren van 20% korting op een vervoerbewijs op 25 september ?
Download de flyer ...

Dag speciaal voor de kleine conducteur De trams rijden nog vier maal op woensdag !

F: Tim Castricum

F: René van Lier
Zondag 4 september is de laatste dag van de zomervakantie. Op die laatste dag organiseert de Museumtramlijn nog een leuk evenement voor kinderen tussen de vier en elf jaar oud.

Kinderen die op die dag verkleed komen als conducteur (een fluitje is al voldoende) mogen de echte conducteur een handje helpen met bijvoorbeeld kaartjes knippen, wissels omzetten en de tram laten vertrekken.

Alle kleine conducteurs kunnen op de foto. De mooist verkleedde conducteur krijgt een verjaardagpartijtje in de tram. Alle deelnemers krijgen een echt certificaat thuisgestuurd.
Deze zomer rijdt de museumtram-lijn twee vakantieritten op woensdagen in de maanden juli en augustus. Ideaal voor een kort uitstapje naar het bos, het museum of voor die prachtige reis terug in de tijd langs de meest idyllische plekjes van Buitenveldert en Amstelveen.

De tram vertrekt om 13.00 en 15.00 uur vanaf het Haarlemmermeer-station en om 13.45 en 15.45 vanaf Station Bovenkerk aan de Noorddammerlaan in Amstelveen.

Kaartjes koopt alsvanouds bij de conducteur op de tram. Volwassen betalen slechts
3,50. Kinderen tot en met elf jaar betalen 1,80. Reserveren is niet mogelijk.
Met uw tramkaartje korting op het museumbezoek


F: Cobra Museum

Op 25 september is uw kaartje ook nog een een kortingsbewijs voor een bezoek aan het museum.

Volwassenen krijgen 30% korting op de entreeprijs van het Cobra museum. Bezoekers van het Tassenmuseum 't Hendrikje krijgen 50% korting. Een bezoek aan het Museum Jan van der Togt is voor de passagiers van de Museumtramlijn gratis.

De Klompenboerderij Ratterman in Bovenkerk blijft in de middag geopend tot 16.00 uur.

Alle genoemde musea liggen op loopafstand van de mooiste tramlijn van Nederland.
Met een antieke tram de natuur in op 25 september a.s.


F: Tim Castricum

Antieke trams van de brengen u op zondag 25 september (zoals iedere zondag tot eind oktober) vanaf 11.00 uur vanaf het Haar-lemmermeerstation en vanaf 11.45 uur vanaf de Noorddammerlaan in Bovenkerk naar, of tot op loop-afstand van, parken in Amsterdam (Vondelpark, Ons Buiten, Gijsbrecht van Aemstelpark, Amsterdamse Bos) en Amstelveen (de Braak, Broerse-park, Dr. Jac. P. Thijssepark, Oakpark).

Er worden op zondag 25 september zelfs rondleidingen georganiseerd op vertoon van uw vervoerbewijs door IVN Amstelveen en Groenbeheer Amstelveen in nog nader te bepalen heemparken.

Praagse Stadstram 352 uit restauratiewerk-plaats ontslagen


F: Raymond Naber

Na ruim twee jaar uit de exploitatie te zijn geweest zal de 352 uit Praag op 25 september weer ritten gaan rijden op de Museumtramlijn.

Tijdens de afwezigheid op de tramlijn is de wagen zowel van binnen als van buiten flink onder handen genomen. Daarbij werd de techniek ook uitvoerig nagekeken. Dit alles om de wagen het weelderige aangezicht te verschaffen welke het verdient. De tram, gebouwd in 1915 door de grootste tramfabrikant ter wereld, werd compleet gerestau-reerd in 1986 door de stad Praag (Tjechië) aan de gemeente Amster-dam cadeau gedaan om de onder-linge banden te versterken. Na 17 jaar te hebben gereden bleek enig onderhoud geen overdadige luxe.

Vanaf 25 september is de wagen weer (bijna) wekelijks, tot eind oktober, te bewoneren op de Museumtramlijn.

Magazine OVToen binnenkort weer op uw deurmatDe redactie van het relatie-tijdschrift OVToen, uitgegeven door de gezamenlijke OVMusea, heeft een zijzonder zware tijd achter de rug.

Veel vrijwilligers binnen de OVMusea zijn verantwoordelijk voor de uitvoering meer dan één taak. Voorzitters zijn bijvoorbeeld ook redactielid alsmede grond-leggers van het nog op te bouwen openbaar vervoer en straatbeeld-museum. Daarbij hebben de ont-ruimingen ook voor veel emotionele schade gezorgd. Al met al is het verschijnen van dubbel-nummer 4/5 nabij. Met excuses, maar rekenend op uw aller begrip. Ook voor de redactieleden moet het een hobby blijven.

[ advertentie ]

[ advertentie ]

Copyright © 2000-2005 - Electrische Museumtramlijn Amsterdam
Stelt u geen prijs meer op de ontvangst van deze nieuwsbrief ?
Afmelden doet u door een e-mail te sturen aan de afdeling Publiciteit en Voorlichting

De Jubileumflyers zijn binnengekomen !


F: Emilio Brizzi Photography, Amsterdam

De flyers die de komende weken zullen worden uitgedeeld ter promotie van de dertigste verjaardag van de Museumtramlijn zijn vandaag binnengekomen.

Vanaf aankomende zondag krijgen alle reizigers bij hun kaartje ook een flyer. Deze flyer geeft recht op reductie op het vervoerbewijs op zondag 25 september. De flyers worden ook verspreid onder bibliotheken, VVV-kantoren, ANWB-kantoren, musea en lokale overheidsinstanties in Amsterdam en Amstelveen.

Geen tijd om een flyer op te halen of zijn er bij u in de buurt geen flyers verkrijgbaar ? De flyer kan ook worden gedownload.
Download flyer ...


N.B. Voor het bekijken van het document dient u te beschikken over Adobe Acrobat Reader. Indien u daar niet over beschikt klikt u op onderstaande button.


 

[ advertentie ]

Word u onze vriend ? Wij hebben uw hulp hard nodig.


F: Tim Castricum

U kunt het behoud van het historisch erfgoed steunen door een vriend (ofwel donateur) te worden. U bent een vriend voor jaarlijkse (minimale) bijdrage
van € 15,-.

Donateurs bezoeken het lustrum van de Museumtramlijn overigens geheel gratis. Zij tonen simpelweg hun donateursbewijs 2005-2006 aan de conducteur.

Lees meer ...

[ advertentie ]
CAFÉ-RESTAURANT 'PRINS-H'
AMSTELVEENSEWEG 266
AMSTERDAM

VOOR RESERVERINGEN
TEL. 020 - 671 27 17

'S WEEKEND TEVENS
BESCHIKBAAR VOOR FEESTEN EN PARTIJEN

 

D66 steunt het historisch IJ-veer


F: Estella Snellen

D66 Amsterdam-Centrum wil dat het stadsdeel het historische IJ-Buurtveer XIII met geld onder-steunt. Tijdens het zomerseizoen maakt deze boot elke zondag vier tochten van ongeveer twee uur over het IJ. Vooral toeristen varen mee. Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Centrum wil de kwaliteit van het toerisme verbeteren en verbreden.

(bron: Lokale Nieuwsdienst Amsterdam)

Enkele onjuistheden ontdekt in nieuwe brochure 2005-2006

Tot onze grote spijt blijken er, ondanks zorgvuldige controle, nog enkele onjuistheden in onze brochure te staan. De jaarlijkse donateursdag wordt, net als onze lustrumviering, in plaats van 24 september op 25 september gehouden. Donateurs krijgen op vertoon van hun donateursbewijs 2005-2006 de hele dag vrij vervoer op de museumtramlijn. In de stichtingskantine staat (tegen ontwaarding van één van de punten op het bewijs) een kleine lunch voor hen klaar.

Sail komt eraan en het AOM is er weer bij !


F: Tim Castricum

Het nautische evenement Sail komt er weer aan, waarbij beroemde zeilschepen uit de hele wereld de Amsterdamse haven aandoen.

Het AOM is via het nautisch evenementenbureau gevraagd vaarten voor groepen te verzorgen gedurende de hele periode van 17 tot en met 22 augustus alsmede de "Sail in" op 16 augustus wanneer alle zeilschepen via het Noordzeekanaal binnen varen. Het AOM zal meedoen met de IJ-veren XI én XIII en vaart in principe dagelijks, met pauzes, van 12.00 tot 24.00 uur.