Tour ten behoeve van War Child

HVM nodigt jullie uit op de IJ-veer XI

        

Vrijdag tussen 18:30 - 19:00 achter het Centraal Station.

 Voor een plaats kunt u reserveren: reserveren

Wij hebben voor u een speciaal Tapas arrangement samengesteld.
Señor Marchena legt u uit hoe u zelf tapas of Paella kunt maken.

Dit arrangement is inclusief:
  
3 uur durende boottocht door de Amsterdamse Binnenstad/Haven
Kookworkshop
Tapas en Paella
Salad bar
Sangria
Vino tinto
Spa blauw
 

Arrangement: 67,50 waarvan 25,- euro afgedragen wordt aan Stichting War Child.

Voor een plaats kunt u reserveren: reserveren

 

Welke herinneringen heb jij aan jouw jeugd? Woensdagmiddag vrij? Verstoppertje spelen met vriendjes, misschien belletje trekken in de buurt? Helaas geldt dit niet voor alle kinderen. De jeugd van veel kinderen in oorlogsgebieden is getekend door geweld, oorlog en dood. Zij zijn kindsoldaat.

Eén op de tien soldaten in een gewapend conflict is kind. Sommigen zijn pas acht jaar oud. Ze worden ingezet om te vechten, te spioneren, landmijnen te leggen of seksuele handelingen te verrichten. Soms worden zij zelfs gedwongen hun eigen familie te doden. Kinderen die blootstaan aan zoveel geweld, kunnen ernstig verstoord raken in hun ontwikkeling.

Als kindsoldaten terugkeren in de gemeenschap is het moeilijk hun leven weer op te pakken. Ze worstelen niet alleen met hun oorlogservaringen, ze voelen zich ook schuldig over hun daden. Het vertrouwen in zichzelf en in de mensen om hen heen is vaak verdwenen. Tegelijkertijd heeft de gemeenschap moeite de ex-kindsoldaten te accepteren door de misdaden die ze hebben moeten plegen.

War Child helpt de oorlog uit een kindsoldaat te halen. Met dans, muziek, theater en sport leren zij hun emoties te uiten en hun oorlogservaringen te verwerken. Ook helpt War Child hen weer een plek te vinden in de gemeenschap. Tijdens de oorlog zijn kinderen en volwassenen soms tegenover elkaar komen te staan. Door gezamenlijke creatieve activiteiten op te zetten, brengen we hen weer samen. Zo bouwen zij aan wederzijds respect en vertrouwen. Hiermee legt War Child de basis voor een vreedzame samenleving.

Nog steeds zijn er jaarlijks 300.000 kinderen die worden ingezet als kindsoldaat. Help War Child de oorlog uit een kindsoldaat te halen en wordt friend!

 

Voor een plaats kunt u reserveren: reserveren