Reactie op de Website

Het verhaal van Sieds Harmenzon in reactie op de website:

 


foto: terugvaart vanuit Amsterdam Noord, vaarschool Harmenzon

 

Goeienavond samen

Ik verdwaalde bij toeval op uw website en was verrast door het aantal oude foto's van de oude IJveren.

Het bijgesloten plaatje is waarschijnlijk van een reis van mijn vader met de 'VIII' en ook de laatste van die dienst.
 
foto:IJ-veer VIII bij Nieuwendam
 
 
Het is geen hoge kwaliteit omdat m'n vader 'm lang in zijn portefeuille heeft gehad. Eén van z'n vaste grappen was altijd dat hij nog wel vier keer dronken kon worden van wat er nog voor hem te goed staat bij het "Sluisje" ter gelegenheid van dat afscheid.

Hij heeft vrij veel op dat lijntje gevaren en was 'ome jan' voor de vaste klanten. Zelf heb ik als kleine jongen leren varen op dit scheepje dus het is leuk om er weer plaatjes van te zien en in zo'n mooie toestand.

Ik hoop dat julie er een goeie boterham mee kunnen blijven verdienen. Ik ben min of meer op de ponten en bootjes opgegroeid, er zullen wel meer 'jongens' van mijn leeftijd zijn met ' ijveer-vaders' die er gelijke herinneringen aan hebben. de machienkamers van de stoomponten waren mijn lievelingsplekken en daar ben ik door besmet, kan niet anders, want ik ben uiteindelijk als machinist op zee verdwaald.

Ik bewaar dierbare herinneringen aan de ruyterkade en zie met lede ogen al dat glas verschijnen ondanks dat ik al jaren uit de stad weg ben.

Hartelijk gegroet en nog veel succes met uw rederij.

Sieds Harmenzon"

 

 
foto: IJ-veer XIII 1946 op de achtergrond de oude Willem Barendsz die voor het eerst uitvoer